16 Ocak 2008 Çarşamba

DENİZ ÇETİN KİMDİR?


Deniz Çetin( 9 Temmuz 1983, Ankara) ÇAN'LI müzisyen.

Deniz Çetin,annesi Çan Hurmaköy eşrafından Hidayet Pınar'ın kızı ,RADİFE PINAR,babası Çan Paşaköyden RECEP ÇETİN...Babasının Ekonomi Müşaviri olması sebebiyle eğitimini çeşitli ülkelerde gördü. Güney Kore'nin başkenti Seul'de, İsveç Stockholm'de ve TED Ankara Koleji'nde ilk ve orta eğitimini tamamlamıştır. Halen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okumaktadır. Deniz Çetin, müzisyenlik kariyerine Utanır İnsan adlı albümle giriş yapmıştır.Birçok televizyon programlarına da katılan Deniz,en kısa zaman da ÇANLIDOSTLAR'INA konser vermek istemektedir.
ÇANLIDOSTLAR Deniz Çetin'in başarılarının devamını dilemektedir...

EKŞİ SÖZLÜKTEN DENİZ ÇETİN....
# 1 temmuz akşamı televizyon makinasına konuk olup 2 parçasını söyleyen şeker şey. utanır insan adlı parçasını playback yapmış daha sonra tüm zorluklara rağmen(yerçekimine yenik düşmüş mikrofon) yanılmıyorsam sev adlı parçasını playback yapmadan söylemiş, sesinin güzelliğini göstermiştir.
(rague, 09.07.2006 17:35)

# yakında çok başarılı olacağına inandığım; yetenekli, yaratıcı insan. geleceğin çok iyi müzisyenlerinden biri...
(clytia, 20.07.2005 19:26 ~ 21.01.2007 12:24)

# patlamaya hazır bomba.
(devourthedamned, 22.07.2005 05:19)

# www.iremrecords.com' da albümü çıkacak sanatçıların arasında görünen; hakkındaki beklentileri boşa çıkarmayacağına inandığımız, umut dolu insan. pek bir mutlu şu günlerde.
(clytia, 05.10.2005 19:32)

# hakkinda tanimadiğim insanlardan pekçok olumlu şey duyduğum (metroda, toplantida, film arasinda, cevahir alişveriş merkezi giriş kuyruğunda) bir türlü dinleme firsati bulamadiğim insan bekliyorum merak ve heyeceanla...
(exister, 01.11.2005 20:53)

# uzun zamandır yakından tanıdığım, çok iyi ses ve bestelere sahip mütevazi insan. bu piyasada baya iş yapacak gibi duruyor.
(sophomore, 20.11.2005 15:36)

# 11 mayıs'ta çok şeyi değiştirecek güzel sesli, güler yüzlü star, her şeyiyle... gözlükleriyle de tabi.
(clytia, 22.04.2006 12:56 ~ 12:57)

# bu sabah radyoda şarkısını duydum ve hakkındaki olumlu yorumları. "vay vay vay" diyordu.
(clytia, 11.05.2006 16:54)

# 13 haziran 2006 tarihinde best fm yayıncılarından rıza esendemir'in konuğuydu. bir çok şarkısını canlı olarak seslendirdi. ilk dinlediğimde "bu ne lan" demişken şu an "acaba nerden bulurum cd sini" diyorum. yalama olmuş müzik camiasına yeni bir soluk getirebilecek potansiyele sahip. ferhat göcer den sonra tek gecerim şahsen kendisini.
(nanu, 14.06.2006 13:49)

# yeni dinledigim bayildigim ses sanatcisi kisilik. gelecek parlak evet,
ama gecen seneden daha parlak yani ben bile sevdiysem
(son of a gunn, 17.06.2006 21:47)

# "utanır insan" adlı albümündeki tüm söz ve müzikler kendisine aittir.
(clytia, 20.06.2006 09:33)

# "güzel" kelimesinin yeni bi' karşılığı.
(kumral ada mavi tuna, 01.07.2006 19:23)

# fantastik bi hayat hikayesine sahip, kalender, efendi, kral adam.

(dreamania, 03.07.2006 02:37)

# yeni bir doğan canku adayı.
# sıkı bir doğan canku hayranı oldugunu duyar duymaz dusundugum ve de kendisinin bu yüce zattan fazlaca etkilediğini farkettiğim(iz), "müzikten istediğimi bulamazsam avukatlık yaparım" diyen hukuk fakültesi öğrencisi, avakado.
(janaina, 08.07.2006 22:07)



Tolga AKYILDIZ takyildiz@doganburda.com HÜRRİYET

Deniz Çetin yeni Keremcem mi?


Adam olacak şarkı yüz metreden belli ediyor kendini. Çünkü o şarkıyı tesadüfen yolda, radyoda, televizyonda duyan tüketiciden önce; müzik televizyonlarının program yapımcıları, radyo ve kulüp Dj’leri sevmiş oluyorlar.

Şarkıyı onlara sevdirdin mi, gerisi kolay. Öyle bavulla para dökmen gerekmiyor promosyona; fısıltı gazetesi devreye giriyor kendiliğinden.

"Utanır insan böyle güzel olunur mu? Onlar nasıl dudaklar... Onlar nasıl gözler, vaay vaaay vay..." diye sürüp giden bir şarkı var. Belki duydunuz ama henüz "kim söylüyor bu şarkıyı" aşamasındasınız. Belki de hálá duymadınız. Eskiden olsa başkaydı ama artık öyle tek hit’le albüm satmıyor. Bu nedenle Deniz Çetin’in ilk albümü "Utanır İnsan"dan söz etmek boynumun borcu oldu.

Deniz, hukuk öğrencisi Ankaralı genç bir müzisyen. Kendi şarkılarını yazıp söylüyor. Bir gün bir demo hazırlayıp İstanbul’un yolunu tutuyor. Yapımcı ve müzisyen Aykut Gürel, ilgileniyor bu albümle. Derken Aykut Gürel, Gürol Ağırbaş, Volga Tamöz, Erdem Sökmen, Cem Tuncer ve Hakan Beşer, Deniz Çetin’in 10 şarkısını canlı olarak çalıp kaydediyorlar. Ve flamenko gitarlar üzerine kurulu Akdenizli bir Türk popu albümü çıkıyor ortaya.

SESE ALDANMAYIN

Deniz’in fiziğinden ve yaşından daha "büyük" bir ses rengi var. Yani görmeden dinlediğinizde kırklarını süren kelli felli bir adam canlanabilir zihninizde. Ancak Deniz gencecik ve bir o kadar da yakışıklı bir adam. Vokal üslubu için bir benzetme yapacak olursak ben Doğan Canku’dan ve yer yer de Timur Selçuk’tan etkilendiğini düşünüyorum.

Keremcem’i keşfeden ve destekleyen prodüktör de Aykut Gürel’di biliyorsunuz. Gürel’in kafasında yeni bir Keremcem yaratma hayali olduğu aşikar. İkisini kıyaslayacak olursak; Keremcem’in albümünde, Utanır İnsan ayarında kitlesel olma potansiyeli taşıyan bir hit yoktu örneğin. Ancak doğru pazarlama stratejisiyle Keremcem’in yakışıklılığı ve efendiliği bir televizyon dizisi yardımıyla ete kemiğe büründü hayranlarının gözünde. Arkasından Seden Gürel’le yaptıkları cover düet Keremcem’i zirveye taşıdı. Eminim Aykut Gürel; tek bir şarkının Deniz Çetin’i hak ettiği noktaya getirmeyeceğini biliyor ve onun yakışıklılığı ve şarkılarının da potansiyel hayran kitlesine ulaşması için bir pazarlama güzergahı planlıyor.

Deniz’in şarkı yazarlığına baktığımızda, ağırlıklı olarak kendi deneyiminden yola çıkan sözler yazdığına tanık oluyoruz. Söz yazarlığının bu anlamda henüz toy olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca yer yer cümlelerin melodilerden taştığına tanık oluyorsunuz. Çıkış şarkısı olan Utanır İnsan dışında ticari potansiyeli olduğuna inandığım şarkılar Sev, Yalnızlık, Sevme Kalbim ve kısmen de Oyuncak.

İlk albümü patlama yapamayacak belki ama; ben Deniz Çetin’in işe şarkı yazarı olarak yaklaşımını ve samimiyetini takdir ediyorum. Ve Deniz’in ilerde yazıp söyleyeceği şarkılar için büyük umut besliyorum.


9 Temmuz 1983’te Ankara’da doğdu. Babasının ekonomi müşaviri olması nedeniyle çeşitli ülkelerde okudu. 5 Yaşında Güney Kore Seul’da ilköğrenime başladı. Orada 3 yıl geçirdikten sonra Türkiye’ye döndü ve öğrenimine Ankara TED Koleji’nde devam etti. Ortaokul döneminde yeniden bir tayin nedeniyle Lise 1. sınıfa Stockholm’da başlayıp yeniden Türkiye’ye dönerek lise öğrenimini Ankara TED Koleji’nde tamamladı. Halen Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.

Müzikle ilgisi kendi deyimiyle arkadaşlar arasında gitar çalıp şarkı söyleyerek başladı. 10 yıldır gitar çalıyor. 2001 yılında liseyi bitirdikten sonra 2002 yılında şarkı yazmaya başladı. 2003 yılında kariyerini müzik üstüne kurma kararı kesinleşmişti. Müzik yapmak, müzisyen olmak isteyen pek çok insanın yaptığı gibi, Deniz Çetin de Aykut Gürel’e demo kayıt gönderdi. Dinlediği şarkıların kendine özgülüğünden etkilenen Aykut Gürel, İremrecords kapılarını Deniz için de araladı. Şarkılar Aykut Gürel’in kalbini kazandığı günden tam bir yıl sonra dinleyicileriyle buluşmaya hazır.

Deniz Çetin müzik yolculuğuna Utanır İnsan albümüyle başladı

Hiç yorum yok: